Voorjaarsvakantie bij de PvdA fraktie

Terwijl iedereen in Gorinchem geniet van het mooie voorjaarsweer en de voorjaarsvakantie worden bij de PvdA voorbereidingen getroffen voor de komende verkiezingen. Op 20 maart kiezen we de leden van Provinciale Staten, die bepalen hoeveel en welke personen voor de PvdA in de Eerste Kamer komen. Daarna volgen op 23 mei de Europese verkiezingen. Onze posters verschijnen deze week nog op de aanplakborden en op facebook. Op 16 maart gaan we graag met u in gesprek in de Gorcumse binnenstad.

Intussen heeft Avres een nieuw bestuur met wethouders Eelke Kraaijeveld (PvdA) en Dick van Zanten (Stadsbelang) als Gorinchems afgevaardigden. We verwachten van dit bestuur dat zij zich gaan inspannen om zoveel mogelijk Gorcumers met een afstand tot de arbeidsmarkt toe te leiden naar werk. Bij voorkeur allemaal een betaalde baan , maar ook vrijwilligerswerk is een maatschappelijk en ook persoonlijk belangrijke invulling van de dag.

Afgelopen donderdag plaatste ook PvdA-wethouder Eelke Kraaijeveld (rode cirkel) samen met wethouder Ro van Doesburg (gele pijl) zijn handtekening onder het Taalpact: een prachtig initiatief van de gemeente om met Avres, het Da Vincicollege, bibliotheek Aan Zet en de Stichting Lezen en Schrijven op zoek te gaan naar Gorcumers die moeite hebben met lezen en schrijven. Dat leidt vaak tot schaamte en problemen om informatie te begrijpen die nodig is om zichzelf te kunnen ontplooien. Bijvoorbeeld bij het vinden van werk, of op het gebied van gezondheid is het goed kunnen lezen en begrijpen van informatie van groot belang.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *