Wethouderskandidaat Eelke Kraaijeveld

Graag stellen wij onze wethouderskandidaat Eelke Kraaijeveld, 36 jaar, aan u voor!

Eelke Kraaijeveld is getrouwd met Wendy, heeft twee zoons: Naut (5) en Thyn (2). Eelke is geen onbekende in onze regio en de gemeente Gorinchem. Zo heeft hij zijn middelbare school doorlopen aan de Oude Hoven in Gorinchem en is hij vier jaar wethouder en vier jaar raadslid geweest voor de PvdA in Hardinxveld-Giessendam. Na zijn middelbare school is hij de HBO-opleiding Commerciële Economie in Tilburg gaan volgen. Door zijn afstudeerperiode bij Sport&Recreatie bij de gemeente Dordrecht kwam hij in aanraking met het “Openbaar Bestuur”. Dit bewoog hem om hier verder in te gaan en een master-opleiding bestuurskunde te gaan volgen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hierna kon hij aan de slag bij het Sportbedrijf van de gemeente Dordrecht.

Als bestuurslid van Gymnastiekvereniging OKK kwam Eelke in aanraking met de gemeentepolitiek in Hardinxveld-Giessendam en werd hij in 2010 door zijn inmiddels goede vriend en toenmalig fractievoorzitter Kim Putters gevraagd om wethouder te worden. In de periode 2010-2014 was Eelke Kraaijeveld PvdA-wethouder in een college met CDA, CU en SGP, een tijd die zich kenmerkte door bezuinigingen en moeilijke maatregelen. Desalniettemin wist hij een verschillende doelen te bereiken, waaronder het mogelijk maken van nieuwbouw van twee scholen en een sporthal. En ook heeft hij de voorbereidingen getroffen voor de de decentralisatie van de WMO en de Jeugdzorg, en de invoering van de Participatiewet. In die periode was hij ook regionaal actief, bijvoorbeeld als AB-lid van de dienst Gezondheid en Jeugd en Regionale Sociale Dienst, en als bestuursvoorzitter van de Avelingen Groep (later gefuseerd met de RSD tot Avres). Na het wethouderschap is hij in 2014 aan de slag gegaan bij de Drechtsteden als regisseur Sociaal en heeft sinds vorig jaar ook de rol van Procesmanager voor de Netwerksamenwerking Energieakkoord Drechtsteden mogen invullen.

Eelke heeft een sportieve achtergrond; eerst turnen, daarna voetbal bij voetbalvereniging Hardinxveld. Dat doet hij nog steeds zo nu en dan, maar zit inmiddels vooral op de racefiets. Het gezin van Eelke Kraaijeveld woont in Hardinxveld-Giessendam en heeft daar juist een ander huis gekocht, waar ze volgend jaar gaan wonen. Dat maakt dat zij de keuze hebben gemaakt om in Hardinxveld te blijven wonen. Op de vraag of Eelke interesse zou hebben om wethouder te worden in Gorinchem reageerde hij direct enthousiast: “Ik vind het een eer en een prachtige uitdaging om in een stad als Gorinchem als wethouder voor de PvdA aan de slag te kunnen gaan!” Hij wil daarbij graag het contact opzoeken met de inwoners van Gorinchem en ziet erg naar uit naar de samenwerking.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *