Regionale Energie Strategie is opgestart !

Wethouder Eelke Kraaijeveld en Diederik Samsom hebben op 21 januari 2019 de aftrap gedaan voor de Regionale Energie Strategie Gorinchem en Molenlanden. Met een bevlogen presentatie door Diederik Samsom werd de zaal opgewarmd, waarna een uitgebreide vragenronde volgde. Wethouder Eelke Kraaijeveld en Diederik Samsom konden de meeste vragen beantwoorden, maar er blijft nog veel uitzoekwerk te doen voordat er sprake kan zijn van een concrete aanpak met uitvoerbare plannen.

Aansluitend werd door de aanwezigen in een interactieve workshop gewerkt aan plannen om met elkaar vorm te geven aan de regionale energietransitie: met slimme ideeën om samen te werken aan een geleidelijke overgang van gas naar andere vormen van energieopwekking in de regio Alblasserwaard. Er werd zoveel meegedacht dat er aan het eind van de avond sprake was van een goed gevoel bij de organisatie en bij de deelnemers: we gaan deze transitie met veel gezamenlijke energie oppakken !

Bovendien werd op dezelfde avond een overeenkomst getekend tussen de gemeente Gorinchem en Poort6, provincie Zuid-Holland en HVC om als eerste de Gildenwijk van nieuwe vormen van energie te voorzien, zoals een warmtenet. “De bewoners zullen daardoor geen hogere woonlasten gaan krijgen” beloven Poort6 en de gemeente.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *