Het gaat wel ergens over !

Er staat wat op het spel bij de verkiezingen op 20 maart. Ten eerste natuurlijk de vraag wie het de komende vier jaar voor het zeggen krijgt in onze provincies en onze waterschappen. En ten tweede de vraag wat we het belangrijkste vinden in het leven. Veel mensen hebben nog niet geprofiteerd van de economische groei. Voor de een kwam de energierekening of de hogere rekening bij de kassa van de supermarkt als een grote schrik, voor de ander is geen betaalbaar huis te vinden. Daar kunnen we wat aan doen. Door een andere politieke keuze te maken. Vandaag dienen Lodewijk Asscher en Henk Nijboer namens de PvdA in de Tweede Kamer een voorstel in waarin we een alternatief schetsen met meer ruimte voor vooruitgang voor iedereen.
Met compensatie voor de energierekening en zonder de hogere btw voor de dagelijkse boodschappen. Met meer waardering voor de mensen die voor ons allemaal in het veld staan: de agenten, leraren, verpleegkundigen. Met een steuntje in de rug voor ouderen door een hogere AOW. En met een hogere huur- en zorgtoeslag.
Dat moet natuurlijk ook betaald worden, dat beseffen we en dat kan ook. Als we een bijdrage durven te vragen aan de rijksten. Als we bedrijven die gelukkig weer veel winst maken geen belastingverlaging geven. Als we de uitstoot van CO2 belasten.

Het is tijd voor een eerlijker alternatief. Een alternatief waarbij je zeker kan zijn dat je er echt op vooruit gaat. Het kabinet Rutte III heeft gekozen voor duurdere boodschappen en lagere winstbelasting voor grote bedrijven. Als we allemaal gaan stemmen kunnen we hen de meerderheid ontnemen. Dan kun je ook Zeker zijn van een Eerlijk Alternatief.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *