Evenementenbeleid

Evenementen zijn belangrijk voor Gorinchem. Ze dragen bij aan een levendige stad en versterken onze economie. De PvdA wil evenementen dan ook van harte blijven ondersteunen en de ruimte blijven bieden. We moeten echter van onze stad geen pretpark maken. 

De druk die er is op de schaarse publieke ruimte vereist heldere keuzes in het evenementenbeleid. Het nieuwe beleid bevat uitgangspunten waar we volledig mee kunnen instemmen. Het nieuwe evenementenbeleid maakt duidelijke keuzes. Erkend wordt dat ruimte schaars is en dat er beter met belangen omgegaan moet worden. Evenementen moeten een duurzame verbinding leggen met de stad en de inwoners en organisatoren moeten voldoende draagvlak en kwaliteit creëren.

De nieuwe uitgangspunten in vogelvlucht:

  • Per locatie komen er zogenaamde profielen waar wordt bepaald wat wel en niet kan op de betreffende locatie.
  • Een evenement moet aansluiten bij de omgeving.
  • Evenementen moeten een geluidsplan opstellen en de op- en afbouwtijden worden beperkt.

Een volledig overzicht van de profielen vind je hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *