Belangrijke onderwerpen vanuit de raad.

Op 11 april 2019 stonden twee belangrijke onderwerpen ‘Reken Kamer Commissie (RKC) onderzoek controlerende rol van de raad 2018- 2019’ en ‘Tarievenonderzoek Sport’ op de agenda. 

Bij het RKC onderzoek was de belangrijkste onderzoeksvraag hoe de raad de beschikbare instrumenten gebruikt om controlerende taken uit te voeren. Uit het onderzoek bleek dat er veel winst is te behalen in anders omgaan met rol als raadslid en anders omgaan met het college en organisatie.

Daarvoor heeft RKC vier aanbevelingen gedaan aan de raad: in-en uit zoomen, elkaar gewoon aanspreken, momenten en routines maken en begin met een reeks klappen. Gedurende de sessie zijn de aanwezige raadsleden op een leuke en interactieve manier op zoek gegaan naar wat de raad nodig heeft om de aanbevelingen in praktijk te brengen. Onze fractie heeft hier een belangrijke bijdrage geleverd die wordt gebruikt om het raadsvoorstel op te stellen. 

Tijdens de vergadering over het Tarievenonderzoek Sport werd eerst een presentatie van Mulier Instituut gegeven waarbij de resultaten van het onderzoek werden gepresenteerd. Daarna was er ruimte om vragen te stellen. De belangrijkste aanbevelingen zijn om tarieven voor buitensport te handhaven en tarieven voor binnensport en zwemsport naar beneden bij te stellen en uitbreiden van het tariefsysteem. Wij hebben het college verzocht om breed draagvlak te zoeken bij het opstellen van voorstel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *