1 mei viering

1 mei de dag van de arbeid is voor iedereen een gewone werkdag. Voor de PvdA is het altijd een bijzondere dag. De dag is ontstaan omdat het werkende volk een 8 urige werkdag wilde. Iedere 1 mei worden door onze leden en bestuursleden rozen bezorgd aan leden boven de 75 jaar. Als blijk van waardering en dankbaarheid.

In de avond was het feest in Theater de Vijfzinnen. Met de gezamelijke afdelingen van Molenlanden, Hardinxveld Giessendam en Gorinchem werd 1 mei gevierd. De avond begon met een kopje koffie met wat lekkers en een openingswoord van de Interim voorzitter Frans de Munnik van de afdeling Gorichem. Hij vertelde over zijn sociaal-democratische achtergrond. Daarna was er kans om te speeddaten met fractieleden en wethouder. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Vervolgens was er onder het genot van een drankje tafelentertaiment door John Anders, hij is amusementalist en wist menigeen te verrassen met zijn mindgames. Het tweegesprek tussen raadslid Ashraf Hachhouch en Hamit Karakus over vraagstukken in de maatschappij wist de mensen aan te sporen mee te denken en mee te praten. Vraagstukken als: ‘wat moeten wij doen als sociaal-democraten om mee te gaan in deze tijdgeest waarin het politieke landschap is versplinterd’ en ‘ energietransitie is technisch en financieel haalbaar, maar hebben mensen onze steun niet nodig’, waren goede aanleiding voor een lekkere discussie. Na het gesprek was er onder het genot van een hapje en een drankje nog tijd voor tafelentertainment door John Anders. Oud- burgermeester Piet Ijssels sloot de avond af. Al met al een geslaagde 1e mei!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *