De PvdA helpt waar mogelijk

In deze moeilijke tijden staat de PvdA-Gorcum klaar om mensen te helpen die het extra moeilijk hebben. Zo is er vorige week door een aantal vrijwilligers geholpen met het uitdelen van pakketten bij de voedselbank. En afgelopen weekend is er gebak bezorgd bij de ASVZ-cliënten en hun woonbegeleiders. Zij zitten noodgedwongen “opgesloten” in hun kamers en kunnen zelfs niet voor hun gebruikelijke weekendbezoek naar de eigen gezinnen of familie. De begeleiders draaien 24-uurs diensten en verdienen alleen daarom al onze extra aandacht als teken van onze grote waardering.

“vadertje” Frans belt rond

Ook onze oudere leden verdienen een beetje extra aandacht. Daarom pakte afdelingsvoorzitter Frans de Munnik de telefoon om onze senioren een hart onder de riem te steken. En om op deze manier na te gaan of er wellicht met inzet van onze vrijwilligers iets kan worden gedaan om verlichting te brengen in hun isolement. Gelukkig valt het mee met de acute problemen en worden de meesten al geholpen door familie, vrienden of buren. Al wordt er wel vaak aangegeven dat het veel geduld vergt om deze situatie uit te moeten zitten. Als u mensen kent die een klein beetje extra aandacht of hulp van vrijwilligers kunnen gebruiken laat het ons dan even weten. Via het contactformulier op de PvdA-website of liever nog even via een telefoontje naar onze voorzitter. Op die manier kunnen we samen, met elkaar mensen helpen die dat nodig hebben in deze lastige periode.

In De Stad Gorinchem stond afgelopen week een bericht dat onze fractie zorgen baart: de krant die elke week het plaatselijke nieuws huis-aan-huis verspreidt heeft het erg moeilijk en dreigt te verdwijnen. Als PvdA-Gorcum maken wij ons zorgen over de onafhankelijke lokale berichtgeving. Wij vinden het noodzakelijk dat zelfstandige media hun berichten zonder overheidsbemoeienis kunnen publiceren. Zelfs als dat betekent dat er kritisch wordt geschreven over de formele gemeentelijke informatie in dezelfde media. Daarom vinden wij gemeentelijke (financiële) steun als basis voor het voortbestaan van De Stad Gorinchem onwenselijk. De uitdrukking: “Wie betaalt, bepaalt” geeft het risico aan van (bewust of onbewust) “overheidscensuur” op de berichtgeving. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat elke Gorcumer de gemeentelijke berichtgeving “huis aan huis” kan ontvangen. De PvdA Gorcum wil als democratische partij graag het voortbestaan van De Stad Gorinchem mede stimuleren. Daarom plaatsen wij deze week een steunadvertentie in De Stad Gorinchem.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *