Sinterklaas wordt weer een feest voor iedere Gorcumer !

In de raadsvergadering van 18 juni heeft onze fractie bij monde van Ashraf Hachhouch, die de motie ook voor de fractie heeft voorbereid, een motie ingediend om van Sinterklaas weer een feest voor iedereen te maken. Daarvoor was het nodig om in goed overleg met andere fracties een breed draagvlak te zoeken, zoals het in de lokale politiek gebruikelijk is. Zo werd de motie dan ook mede ingediend door de fracties van D66 en Stadsbelang.
Bij diverse leden van andere fracties werd steun gevonden voor de motie, maar hoe breed de motie wordt gesteund (een meerderheid van de raad) blijft nog een poosje onduidelijk. Het was jammer dat de motie pas aan het einde van een “energieslurpende” avond werd besproken, waardoor de burgemeester het initiatief kon terugleggen bij de gemeenteraad en een stemming daarover is uitgesteld. De initiatiefnemers gaan nu eerst zelf in gesprek met de diverse organisaties om tot een goede oplossing te komen waarmee de gevoelens van racisme en discriminatie die de traditionele “Zwarte” Piet bij veel mensen oproepen worden voorkomen. Op die manier kan Sinterklaas in Gorinchem weer een feest voor iedereen worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *