Houtskoolschets of …..

Afgelopen week werden inwoners van Gorinchem en de brede regio opgeschrikt door een bericht over het opheffen van de Spoedeisende Hulp (SEH) en Huisartsenpost (HAP) bij 27 regionale ziekenhuizen waaronder “ons” Beatrixziekenhuis. Die brede regio bestaat niet alleen uit de gemeenten Vijfheerenlanden, Molenlanden, Hardinxveld-Giessendam, en Sliedrecht, maar ook de gemeenten Altena (Brabant) en West-Betuwe (Gelderland) zijn voor het grootste deel aangewezen op deze SEH en HAP.

Om de landelijke partijen in de Tweede Kamer te overtuigen van de onzin van deze zogenaamde houtskoolschets (zo noemen politici meestal een plan in grove lijnen), die zomaar ineens op tafel ligt en zonder overleg met de gemeenten naar de vaste commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport van de Tweede Kamer is gestuurd, is een petitie gestart. Op het moment dat ik dit schrijf is deze al bijna 4000 keer ondertekend door verontruste inwoners. De petitie is eenvoudig te vinden op: https://www.petities.com/behoud_spoedeisende_hulp_beatrix_ziekenhuis_gorinchem?

Vanzelfsprekend heeft de PvdA-fractie contact opgenomen met de PvdA-afdelingen en -fracties in de omliggende regio om gezamenlijk onze partijgenoten John Kerstens (commissielid VWS) en Lilianne Ploumen (plaatsvervangend lid) en andere leden van de commissie te benaderen.
De PvdA-afdelingen en -fracties van Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Molenlanden en Vijfheerenlanden hebben zich al achter onze oproep geschaard. Ook Democraten Gorinchem ondersteunt onze oproep terwijl diverse andere Gorcumse partijen reeds hun Tweede Kamerleden hebben benaderd.
Daarnaast hebben wij ook andere progressieve fracties in de regio uitgenodigd om ons geluid te ondersteunen, zoals Doe Mee Molenlanden, Progressief Molenlanden en Progressief Altena.

Hoe kom je overigens op het idee om juist nu, terwijl iedereen in de zorg de benen uit het lijf loopt om COVID-19-patiënten te helpen genezen of om het lijden zoveel mogelijk te verzachten, een discussie als deze te durven starten. Daar moet toch ergens in de organisatie iets flink zijn misgegaan ?
Of had men gedacht dat dit juist nu “even tussendoor” zou kunnen worden geregeld omdat iedereen toch druk bezig is met andere zorgen ? SCHANDE !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *