Schriftelijke vragen over Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost

Naar aanleiding van de commotie rond de Houtskoolschets Acute Zorg is de petitie inmiddels ruim 15.000 keer ondersteund: een geweldig resultaat !
De PvdA Gorcum heeft de PvdA in de omliggende gemeenten benaderd en ook andere progressieve fracties in de gemeenteraden, zoals Progressief Molenlanden, Progressief Altena en Democraten Gorinchem. Gezamenlijk werd een email verstuurd naar onze leden in de vaste kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport, John Kerstens en Lilianne Ploumen.

AD Rivierenland licht het initiatief prima toe met dit artikel

Lilianne Ploumen heeft naar aanleiding van onze mail het initiatief razendsnel opgepakt en stelde direct de volgende schriftelijke vragen aan de minister:
1. Bent u bekend met het bericht ‘Petitie moet sluiting Spoedeisende hulp in Beatrixziekenhuis tegen gaan’?* (*=link naar de petitie)
2. Wat vindt u van de mogelijke sluiting van de SEH in Gorinchem waardoor mensen die spoedzorg nodig hebben veel verder moeten rijden?
3. Bent u bereid de sluiting van de SEH van het Beatrixziekenhuis tegen te houden? Zo nee, waarom niet?
4. Kunt u garanderen dat inwoners van Gorinchem, en omgeving, altijd en op tijd toegang houden tot spoedeisende hulp? Zo ja, op welke wijze gaat u dat doen?
5. Deelt u de mening dat elke Nederlander binnen 15 minuten toegang moet hebben tot spoedzorg? Zo nee, waarom niet? Zo ja, hoe is dat te garanderen bij een mogelijke sluiting van de SEH in Gorinchem?
6. Bent u bereid contact op te nemen met de indieners van de petitie om hun bezwaren te horen?

Intussen hebben we ook een motie voorbereid voor de gemeenteraad van Gorinchem, die we met partijgenoten in de gemeenten in de regio hebben gedeeld, zodat ook die gemeenteraden zich kunnen uitspreken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *