1 Mei: Dag van de Arbeid en 4 mei: Dodenherdenking

Traditionele dagen voor de Partij van de Arbeid om jaarlijks even stil te staan bij onze uitgangspunten en bij de slachtoffers van oorlogsgeweld.
Ook dit jaar hebben we weer onze 70-plussers bezocht met een rode roos. Al was het net als vorig jaar meestal een kort bezoek “aan de voordeur”, toch waren er ook nog enkele partijgenoten bij wie we even iets meer aandacht konden besteden aan de dagelijkse gang van zaken of aan politieke “hot-items”. Er werd een kop koffie aangeboden als teken dat we even binnen moesten komen. Of een vraag gesteld of het met iedereen in de partij nog wel goed ging. Signalen om tóch even naar binnen gegaan voor een (meestal kort) gesprek en waar mogelijk nuttige tips te geven. Kortom een mooie gelegenheid om toch weer een paar partijgenoten te spreken.

De dodenherdenking op 4 mei was vorig jaar een nadrukkelijk probleem: niet omdat wij geen herdenking wilden bijwonen maar omdat er vanwege coronamaatregelen duidelijke afspraken waren gemaakt: geen bezoek !
Dit jaar hadden we als bestuur en fractie al besloten om ongeacht de geldende maatregelen tóch een moment te zoeken voor een passende herdenking bij het monument Buiten de Waterpoort. Afdelingsvoorzitter Frans de Munnik en fractievoorzitter Jack Oostrum hebben op 4 mei ’s middags om 15.00 uur een passende herdenking gehouden met het leggen van een (uiteraard rood) bloemstuk bij het monument.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *