Gorinchem is solidair met Oekraïne

Om de solidariteit van de Gorcumse inwoners met het Oekraïense volk te tonen wordt op het plein voor het stadhuis de Oekraïense vlag gehesen. Dit initiatief heeft de steun gekregen van alle fracties in de gemeenteraad. Op deze manier laten we zien dat Oekraïne niet alleen staat in de strijd tegen het oprukkende leger van Poetin. Een strijd tegen onze Europese democratie!
Onze morele steun is ook belangrijk voor de Oekraïense inwoners van Gorinchem: we zullen hen waar mogelijk bijstaan in deze moeilijke periode. Wij staan open voor opvang van Oekraïense vluchtelingen in onze stad en zullen er voor hen zijn om hun verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Wij veroordelen de gewelddadige inzet van het Russische leger en blijven hopen op een spoedig einde van deze aanval door Poetin-gezinde Russen op de zelfstandige natie Oekraïne.
Slava Ukrayini / слава україні / Leve Ukraïne!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *