Eerder in februari 2019

Maandagavond was Jack Oostrum aanwezig in De Til (Giessenburg) bij een drietal workshops in het kader van de Regionale Energie Strategie. Een vijftigtal aanwezigen ging creatief aan de slag om de regio te voorzien van nieuwe energie-inwinning. Zonnepanelen, windmolens, wilgenteelt, maar ook energie uit biomassa, asfalt of oppervlaktewater kregen een plaats. De deskundigen gaan nu aan de slag om een plan uit te werken dat in een volgende sessie (25 maart in het stadhuis Gorinchem) zal worden voorgelegd.

Donderdagavond presenteerde wethouder Eelke Kraaijeveld met zijn ambtenaren het Integraal Beleid voor het Sociaal Domein. Ali Kocak en Jasmin Maslic zagen dat positieve gezondheid daarin een belangrijke plaats krijgt. Gezonde leefstijl, een goede woon- en leefomgeving, minder alcohol gebruiken, maar ook zelf aktief meedoen in de eigen buurt of in het verenigingsleven zijn belangrijke elementen voor een positieve gezondheid. En als er zorg nodig is geldt het motto “één gezin, één plan, één (coördinerend) begeleider” om te voorkomen dat hulpverleners elkaar overlopen.

Vrijdagavond opende Eelke Kraaijeveld de thema avond voor burgerhulpverleners in theatercafé de VijfZinnen. Er zijn ruim 400 Gorcumse vrijwiligers opgeleid om in geval van hartproblemen snel op te treden met een van de 36 AED’s. Eelke complimenteerde en bedankte de vrijwilligers en de organisatie van Hart Veilig Wonen Gorinchem voor hun inzet. De PvdA Gorcum kreeg een bedankje voor de zes AED buitenkasten die zijn geschonken en aangebracht om de AED’s ook 24/7 beschikbaar te houden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *