Gorinchem wordt Regenboogstad

Eelke Kraaijeveld toont de regenboogvlag

Zondag 11 oktober, Coming-Out-Dag, heeft onze wethouder Eelke Kraaijeveld de regenboogvlag gehesen op het Stadhuisplein. Aanstaande donderdag 15 oktober zal onze fractie een motie indienen om Gorinchem aan te sluiten bij de reeds eerder “zelfbenoemde” regenbooggemeenten. De Partij van de Arbeid vindt dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht geslacht of geaardheid. Dat is overigens ook vastgelegd in de Nederlandse grondwet.

We zien echter nog veel te vaak dat het voor mensen met een LHBTQI+ identiteit (wat een verschrikkelijke etiketten plakken we mensen soms tot op) problemen ondervinden wanneer zij hun geaardheid in het openbaar laten blijken. Verschillende vormen van agressie, zowel in woord en gebaar als soms ook in gewelddadige reacties, maken het risicovol om zich in het openbaar te uiten. Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn: laten we dat vanaf nu als uitgangspunt nemen en ons allemaal daarnaar gedragen.
Dat is wat wij met de regenboogvlag en met onze motie willen benadrukken.

De regenboogvlag hangt fier naast de gemeentelijke vlag: Gorinchem wordt regenboogstad

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *