Voorlopige uitslag verkiezingen

De voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is bekend (zie foto).
Stadsbelang (2532 stemmen) blijft de grootste partij, gevolgd door Democraten Gorinchem (2193 stemmen).
De Partij van de Arbeid schuift de VVD voorbij en is daarmee de grootste van de landelijke partijen: PvdA (1949), VVD (1822), CU en SGP (1510), D66 (1402), CDA (1063) en SP (1033). Gorcum Actief (1449), Zorg voor Gorinchem (407) en Jezus Leeft (81) completeren de lijst. GroenLinks heeft deze keer niet meegedaan en dat heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de stemmenwinst van PvdA, D66 en SP. Bij het verdelen van de zetels zal dat echter niet leiden tot zetelwinst voor genoemde partijen. De enige partij die een zetel winst boekt is Gorcum Actief. Die partij gaat van 1 naar 2 zetels door de winst van meer dan 600 stemmen.

De definitieve uitslag volgt aanstaande maandag, waarbij ook de voorkeurstemmen bekend worden gemaakt. Dat zijn stemmen die zijn uitgebracht op een persoon die niet de lijsttrekker is. Met 155 voorkeursstemmen komt deze persoon met voorkeur in de gemeenteraad.

PvdA Gorcum bedankt alle inwoners die gebruik hebben gemaakt van hun stemrecht. Verkiezingen zijn altijd weer een moment om even stil te staan bij ons leven in een democratie, terwijl dat elders op de wereld en zelfs in Europa niet vanzelfsprekend is.
Wij danken in het bijzonder de kiezers die hun stem hebben uitgebracht op een van de kandidaten van de Partij van de Arbeid.

Dank voor het vertrouwen in onze kandidaten en in onze partij: PvdA Gorcum.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *